Acceptance Speech

Acceptance Speech Objective Questions are very important for exam point of view for all those candidates who are going to appear in objective type is written examinations and who want to know more about Class 10th English Literature. Check English literature objective multiple choice question answers on Acceptance Speech English Literature.

Acceptance Speech Objective Questions

1. Who is the writer of “Acceptance Speech”?
A. Toni Morrison
B. Aung San Suu Kyi
C. Jon Lexau
D. Leo Tolstoy

Ans:- B. Aung San Suu Kyi

2. Aung San Suu Kyi was fighting for ……… in Burma.
A. democracy
B. dictatorship
C. monarchy
D. tyranny

Ans:- A. democracy

3. The Nobel Peace Prize was given to Suu Kyi in………..
A. 1992
B. 2000
C. 1990
D. 1991

Ans:- D. 1991

4. Aris firmly believes that his mother would have accepted the prize for all the ……… of Burma, not for herself.
A. people
B. monks
C. politicians
D. soldiers

Ans:- A. people

5. Aung San Suu Kyi is a famous ……….. politician.
A. Indian
B. Burmese
C. African
D. Chinese

Ans:- A. Indian

6. Which of the following country does Aung San Suu Kyi belong?
A. Bangladesh
B. Myanmar
C. Malaysia
D. Indonesia

Ans:- B. Myanmar

7. When was Aung San Suu Kyi born?
A. 19 June 1945
B. 21 July 1944
C. 8 November 1948
D. 25 September 1946

Ans:- A. 19 June 1945

8. Aung San Suu Kyi is a …………. .
A. revolutionary
B. pro-democracy activist
C. classical dancer
D. poetess

Ans:- B. pro-democracy activist

9. What is the name of the political party headed by Aung San Suu Kyi?
A. National Congress
B. National Language of Democracy
C. Myanmar League
D. None of these

Ans:- B. National Language of Democracy

10. Who received the Nobel Prize awarded to Aung San Suu Kyi?
A. Her Son
B. Her Sister
C. her Mother
D. Her Daughter

Ans:- A. Her Son

11. Who’s dedication and personal sacrifice come to be a worthy symbol through whom the plight of all the people of Burma May be recognized?
A. Aung San Suu Kyi
B. Her Son
C. people of Burma
D. none of these

Ans:- A. Aung San Suu Kyi

12. which of the following prize was awarded to Suu Kyi?
A. Nobel Prize
B. Rafto Prize
C. Sakharov Prize
D. All of these

Ans:- D. All of these

13. Aric felt the Nobel Peace Prize given to Suu Kyi would help the Burmese people to ………… themselves a little more.
A. Overestimate
B. Respect
C. Underestimate
D. Indulge

Ans:- B. Respect

14. the act of willingly talking about something that is offered
A. freedom
B. democracy
C. acceptance
D. speech

Ans:- C. acceptance

15. A person who lives in a monastery and does not have possessions
A. monster
B. monk
C. mount
D. activist

Ans:- B. monk

16. Let a new age
A. go
B. come
C. down
D. up

Ans:- C. down

17. The prize is also intended to ……… all those engaged in this struggle.
A. honor
B. thank
C. engage
D. Indulge

Ans:- A. honor

18. The acceptance speech was delivered on
A. 10 September 1991
B. 19 September 1910
C. 10 December 1991
D. 19 December 1910

Ans:- C. 10 December 1991

19. To pay attention means the same as
A. the greed
B. to heed
C. stand up
D. give fees

Ans:- B. to heed

20. Burma’s long struggle is for?
A. peace, freedom and people
B. peace and democracy
C. peace, freedom and democracy
D. plight, freedom, and democracy

Ans:- C. peace, freedom and democracy

21. what is more precious than diamond or silver or gold?
A. genuine brother
B. International community
C. genuine people
D. genuine brotherhood

Ans:- D. genuine brotherhood

22. Who had made the Acceptance Speech?
A. Alexander Aris
B. Aung San Suu Kyi
C. Alexander Pope
D. None of these

Ans:- A. Alexander Aris

23. Who delivered the “Acceptance Speech”?
A. William Moris
B. Burmese
C. Alexander aris
D. none of these

Ans:- C. Alexander aris

24. The Nobel prize for peace was accepted in the name of ……….
A. Japanese
B. Burmese
C. Chinese
D. none of these

Ans:- B. Burmese

25. The Nobel Prize for peace was accepted on behalf of …………..
A. the people
B. Aung San Suu Kyi
C. Alexander aris
D. none of these

Ans:- B. Aung San Suu Kyi

26. The events in Oslo to award the Nobel Peace prize fell on the Day of …………
A. freedom
B. International human rights
C. freedom struggle
D. none of these

Ans:- B. International human rights

27. Javier perez de Cuellar was the Secretary General of ………… .
A. America
B. Japan
C. Europe
D. United Nations

Ans:- D. United Nations

28. Mr chairman, the whole International community has applauded the choice of your …….. .
A. age
B. prize
C. country
D. committee

Ans:- C. country

29. And no one must underestimate that
A. fight
B. height
C. plight
D. none of these

Ans:- C. plight

30. In heavily guarded compounds in Rangoon, what is taking place?
A. the lonely struggle
B. the freedom
C. the democracy
D. Nobel Peace prize

Ans:- A. the lonely struggle

31. who was awarded the Nobel Peace Prize in 1991?
A. Alexander Aris
B. Aung San Suu Kyi
C. Satyajit Ray
D. Toni Morrison

Ans:- B. Aung San Suu Kyi

Read More:- English Class 10th
Gillu
Acceptance Speech
The Pace for Living
Me and The Ecology Bit
What is Wrong With India Films

Share with:

Free Online Learning Platform where you can Learn English Grammar, Spoken English, Application writing, Letter writing, Essay writing, English Literature MCQ.

1 thought on “Acceptance Speech”

Leave a Comment