Current Affairs February 2022

Current Affairs February 2022: Kamna Academy Has Brought You To Make You Aware Of All The Important News of The Country and The World, Current Affairs February 2022, Important Questions and Answers PDF (Current Affairs February 2022 PDF, February 2022 Current Events), Which Not Only Your it Will Increase General Knowledge, But Will Play an Important Role in Reaching The Pinnacle of Success in The Upcoming Examination, In Today’s Article, Kamna Academy Has Brought You Questions-Answers Based on All The News Related to The Month of February, In Which Format often Your Questions Can Be Asked In The Exam.

1 February 2022 Current Affairs

1. When is the ‘National Commission for Women Foundation Day’ celebrated?
A. 29 January
B. 31 January
C. 30 January
D. None of these

Ans:- B. 31 January

2. Who has unveiled the mural of Mahatma Gandhi made of clay axes on the Sabarmati River Front?
A. Narendra Modi
B. Bhupendrabhai Patel
C. Amit Shah
D. None of these

Ans:- C. Amit Shah

3. Who has won the record 21st Grand Slam title?
A. Roger Federer
B. Rafael Nadal
C. Daniil Medvedev
D. None of these

Ans:- B. Rafael Nadal

4. With whom has Terrapay partnered to promote cashless transactions?
A. Visa
B. Master Card
C. NPCI
D. None of these

Ans:- C. NPCI

5. Recently ‘Baba Iqbal Singh’ has passed away, who was he?
A. Singer
B. Academician
C. Journalist
D. None of these

Ans:- B. Academician

6. Miss USA 2019 has passed away recently, what is her name?
A. Cheslie Kryst
B. Miller Keys
C. Sarah Rose Summers
D. None of these

Ans:- A. Cheslie Kryst

7. Who has won the Bigg Boss season 15 trophy?
A. Karan Kundra
B. Pratik Sehajpal
C. Tejasswi Prakash
D. None of these

Ans:- C. Tejasswi Prakash

8. Who has launched India’s first intelligent messenger Pops?
A. Upstox
B. Paytm Money
C. Angel One
D. None of these

Ans:- B. Paytm Money

9. Who has written the book ‘Fearless Governance’?
A. Kiran Bedi
B. Urjit Patel
C. Sadisha Das
D. All of the above

Ans:- A. Kiran Bedi

10. Where is Saudi Arabia’s first yoga festival held?
A. Taif
B. Jeddah
C. Dammam
D. None of these

Ans:- B. Jeddah

11. Who has made it mandatory to install a fire alarm in long-distance passenger buses?
A. NHAI
B. Ministry of Environment
C. Ministry of Road Transport and Highways
D. None of these

Ans:- C. Ministry of Road Transport and Highways

12. Who has become the brand ambassador of Games24x7?
A. Virat Kohli
B. Hrithik Roshan
C. Akshay Kumar
D. None of these

Ans:- B. Hrithik Roshan

13. Where has the Spituk Gustor Festival 2022 started?
A. Jammu and Kashmir
B. Himachal Pradesh
C. Ladakh
D. None of these

Ans:- C. Ladakh

14. Which has become the country’s first sports unicorn company?
A. Mumbai Indians
B. Chennai Super Kings
C. Kolkata Knight Riders
D. None of these

Ans:- B. Chennai Super Kings

15. Who has won the title of Women’s Asia Cup 2022?
A. India
B. South Korea
C. Japan
D. None of these

Ans:- C. Japan

Also Read:-

Current Affairs January 2022
Current Affairs March 2022
Current Affairs April 2022
Current Affairs May 2022

2 February 2022 Current Affairs

1. When is the ‘Indian Coast Guard Raising Day’ celebrated?
A. 30 January
B. 01 February
C. 31 January
D. None of these

Ans:- B. 01 February

2. Xiomara Castro has been sworn in as the first female President of which country?
A. Mexico
B. Costa Rica
C. Honduras
D. None of these

Ans:- C. Honduras

3. Who has won the World Games Athlete of the Year Award 2021?
A. Roger Federer
B. PR Sreejesh
C. Daniil Medvedev
D. None of these

Ans:- B. PR Sreejesh

4. Who has won the 2022 Odisha Open Badminton tournament?
A. Unnati Hooda
B. Kiran George
C. Both of the above
D. None of these

Ans:- C. Both of the above

5. Recently the Chinese government has imposed import restrictions on which countries?
A. Belarus
B. Lithuania
C. Bolivia
D. None of these

Ans:- B. Lithuania

6. Which ministry has started home delivery of medicines under the health scheme?
A. Ministry of Defence
B. Ministry of Health
C. Ministry of Education
D. None of these

Ans:- A. Ministry of Defence

7. Who has overtaken Bengaluru as the startup capital of India?
A. Mumbai
B. Gurugram
C. Delhi
D. None of these

Ans:- C. Delhi

8. Recently, which Ministry of Electronics and Electronics has launched Federated Digital Identities?
A. Ministry of Finance
B. IT Ministry
C. Ministry of Health
D. None of these

Ans:- B. IT Ministry

9. Who has been appointed as the new chief of the Defense Intelligence Agency?
A. GAV Reddy
B. Urjit Patel
C. Sadisha Das
D. All of the above

Ans:- A. GAV Reddy

10. H.E. Antonio Costa has been re-elected as the Prime Minister of which country?
A. Sudan
B. Portugal
C. Morocco
D. None of these

Ans:- B. Portugal

11. Which bank has launched a co-branded credit card with Patanjali?
A. SBI
B. BOB
C. PNB
D. None of these

Ans:- C. PNB

12. Which country will introduce a federal corporate tax on business profits in 2023?
A. Iran
B. UAE
C. Saudi Arabia
D. None of these

Ans:- B. UAE

13. Which state government has launched AP Seva Portal 2.0?
A. Arunachal Pradesh
B. Himachal Pradesh
C. Andhra Pradesh
D. None of these

Ans:- C. Andhra Pradesh

14. Which city has become the recipient of the Climate Action Plan?
A. Chennai
B. Nashik
C. Kolkata
D. None of these

Ans:- B. Nashik

15. Recently India and which country have discussed UNSC issues in New Delhi?
A. Japan
B. South Korea
C. Russia
D. None of these

Ans:- C. Russia

Share with:

Free Online Learning Platform where you can Learn English Grammar, Spoken English, Application writing, Letter writing, Essay writing, English Literature MCQ.

Leave a Comment