Current Affairs March 2022

Current Affairs March 2022: Kamna Academy Has Brought You To Make You Aware Of All The Important News of The Country and The World, Current Affairs March 2022, Important Questions and Answers PDF (Current Affairs March 2022 PDF, March 2022 Current Events), Which Not Only Your it Will Increase General Knowledge, But Will Play an Important Role in Reaching The Pinnacle of Success in The Upcoming Examination, In Today’s Article, Kamna Academy Has Brought You Questions-Answers Based on All The News Related to The Month of March, In Which Format often Your Questions Can Be Asked In The Exam.

1 March 2022 Current Affairs

1. When is National Science Day celebrated?
A. 26 February
B. 28 February
C. 27 February
D. None of these

Ans:- B. 28 February

2. Who has won the title of the Dubai Tennis Championship?
A. Michael Venus
B. Jiri Vesely
C. Andrey Rublev
D. None of these

Ans:- C. Andrey Rublev

3. Which tennis player has won the 91st title of her career by winning the Mexico Open?
A. Tommy Robredo
B. Rafael Nadal
C. Roger Federer
D. None of these

Ans:- B. Rafael Nadal

4. The Union Cabinet has approved what percentage of foreign investment in LIC IPO?
A. 25%
B. 10%
C. 20%
D. None of these

Ans:- C. 20%

5. NWho has recently won the Qatar Oman women’s singles title?
A. Jelena Ostapenko
B. Iga Swiatek
C. Anett Kontaveit
D. None of these

Ans:- B. Iga Swiatek

6. The first solar power plant of Indian Railways has been launched in Bina for Indian Railways in which state?
A. Madhya Pradesh
B. Andhra Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. None of these

Ans:- A. Madhya Pradesh

7. Who has written a new book titled ‘The Founder: The Story of PayPal’?
A. Anirudh Suri
B. Sandeep Bakhshi
C. Jimmy Soni
D. None of these

Ans:- C. Jimmy Soni

8. Which High Court has directed the state government to form a panel for the wetlands?
A. Madras High Court
B. Tripura High Court
C. Kolkata High Court
D. None of these

Ans:- B. Tripura High Court

9. Who has become the first female black judge of the US Supreme Court?
A. Ketanji Brown Jackson
B. Stephen Breyer
C. Ricky Harris
D. None of these

Ans:- A. Ketanji Brown Jackson

10. Which state government has announced a budget of Rs 10 crore to promote camel rearing?
A. Kerala
B. Rajasthan
C. Karnataka
D. None of these

Ans:- B. Rajasthan

11. Which medal has been won by India’s Wushu player Saadia Tariq in Moscow Wushu Stars Championship?
A. Silver
B. Bronze
C. Gold
D. None of these

Ans:- C. Gold

12. Which country has come under the grip of ‘Cyclone Unnati’?
A. Serbia
B. Madagascar
C. Belarus
D. None of these

Ans:- B. Madagascar

13. Who has become the first woman chief of SEBI?
A. Siddhi Garg
B. Richa Mittal
C. Madhabi Puri Buch
D. None of these

Ans:- C. Madhabi Puri Buch

14. Recently, the President of which country has been suspended from the post of President by the International Judo Federation?
A. France
B. Russia
C. Germany
D. None of these

Ans:- B. Russia

15. Who will lead Twitter’s public policy team in India?
A. Sanjay Shrotriya
B. Chetan Ghate
C. Samiran Gupta
D. None of these

Ans:- C. Samiran Gupta

Also Read:-

Current Affairs January 2022
Current Affairs February 2022
Current Affairs April 2022
Current Affairs May 2022

2 March 2022 Current Affairs

1. When did Janaushadhi Diwas week start?
A. 27 February
B. 01 March
C. 28 February
D. None of these

Ans:- B. 01 March

2. Who has destroyed the world’s largest aircraft ‘Maria’?
A. Ukraine
B. USA
C. Russia
D. None of these

Ans:- C. Russia

3. Which country’s legendary spinner Sonny Ramadhin has passed away recently?
A. Sri Lanka
B. West Indies
C. England
D. None of these

Ans:- B. West Indies

4. Who has risen to the top of the men’s ATP rankings?
A. Rafael Nadal
B. Novak Djokovic
C. Daniil Medvedev
D. None of these

Ans:- C. Daniil Medvedev

5. Google has announced the launch of the Play Pass subscription service in which country?
A. Bangladesh
B. India
C. Sri Lanka
D. None of these

Ans:- B. India

6. Which country has become the largest recipient of the US COVID vaccine?
A. Bangladesh
B. Nepal
C. Bhutan
D. None of these

Ans:- A. Bangladesh

7. Recently the co-founder of Bharat Pay has resigned from his post, what is his name?
A. Anirudh Suri
B. Sandeep Bakhshi
C. Ashneer Grover
D. None of these

Ans:- C. Ashneer Grover

8. Who inaugurated Industry Connect 2022?
A. Nitin Gadkari
B. Dr Mansukh Mandaviya
C. Rajnath Singh
D. None of these

Ans:- B. Dr Mansukh Mandaviya

9. Where was the DST-CII India Singapore Technology Summit 2022 held?
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Chennai
D. None of these

Ans:- A. New Delhi

10. Where has the Bank of Maharashtra recently launched Project Bank Sakhi?
A. Kerala
B. Odisha
C. Karnataka
D. None of these

Ans:- B. Odisha

11. Which medal has been won by Pooja Jatyan in Para Archery World Championship?
A. Gold
B. Bronze
C. Silver
D. None of these

Ans:- C. Silver

12. India and which country has renewed the bilateral swap arrangement?
A. Serbia
B. Japan
C. Belarus
D. None of these

Ans:- B. Japan

13. Who has been appointed as the new Police Commissioner of Mumbai?
A. Siddharth Singh
B. Amarnath Pandey
C. Sanjay Pandey
D. None of these

Ans:- C. Sanjay Pandey

14. Recently the IOC has withdrawn the top Olympic honor from the President of which country?
A. France
B. Russia
C. Germany
D. None of these

Ans:- B. Russia

15. Who has become the new chairman of NAAC?
A. Sanjay Shrotriya
B. Chetan Ghate
C. Bhushan Patwardhan
D. None of these

Ans:- C. Bhushan Patwardhan

Share with:

Free Online Learning Platform where you can Learn English Grammar, Spoken English, Application writing, Letter writing, Essay writing, English Literature MCQ.

Leave a Comment