Current Affairs May 2022

Current Affairs May 2022: Kamna Academy Has Brought You To Make You Aware Of All The Important News of The Country and The World, Current Affairs May 2022, Important Questions and Answers PDF (Current Affairs May 2022 PDF, May 2022 Current Events), Which Not Only Your it Will Increase General Knowledge, But Will Play an Important Role in Reaching The Pinnacle of Success in The Upcoming Examination, In Today’s Article, Kamna Academy Has Brought You Questions-Answers Based on All The News Related to The Month of May, In Which Format often Your Questions Can Be Asked In The Exam.

1 May 2022 Current Affairs

1. When is World Veterinary Day celebrated?
A. 28 April
B. 30 April
C. 29 April
D. None of these

Ans:- B. 30 April

2. Recently the Ministry of Skills has tied up with whom to make technical staff skilled?
A. BHEL
B. NITI Aayog
C. ISRO
D. None of these

Ans:- C. ISRO

3. Who has been named as the MD & CEO of Shivalik Small Finance Bank?
A. Suman Bery
B. Anshul Swami
C. Satya Easwaran
D. None of these

Ans:- B. Anshul Swami

4. Which airline has become the first airline to use the Gagan system?
A. Air India
B. Spice Jet
C. IndiGo Airlines
D. None of these

Ans:- C. IndiGo Airlines

5. Where has a national-level workshop on ‘Innovative Agriculture’ been organized?
A. Kanpur
B. New Delhi
C. Pantnagar
D. None of these

Ans:- B. New Delhi

6. Who has been appointed as the new Deputy Chief of Army Staff?
A. BS Raju
B. HD Kania
C. S Raj Singh
D. None of these

Ans:- A. BS Raju

7. Recently ‘Salim Ghouse’ has passed away, who was he?
A. Singer
B. Journalist
C. Actor
D. None of these

Ans:- C. Actor

8. Where has the ‘Global Patidar Business Conference’ been inaugurated?
A. Baroda
B. Surat
C. Ahmedabad
D. None of these

Ans:- B. Surat

9. Who has released the book ‘Amit Shah Ani Bhajapachi Vachal’?
A. Devendra Fadnavis
B. Narendra Modi
C. Rajnath Sigh
D. None of these

Ans:- A. Devendra Fadnavis

10. Which country has included India in its annual priority watch list?
A. Russia
B. USA
C. China
D. None of these

Ans:- B. USA

11. Who has won the prestigious ‘Whitley Gold Award’?
A. Smriti Handa
B. Jasleen Kohli
C. Charudutt Mishra
D. None of these

Ans:- C. Charudutt Mishra

12. Who has been awarded the highest diplomatic award by the Peruvian government?
A. Satya Easwaran
B. Ardeshir B K Dubash
C. Vishwas Patel
D. None of these

Ans:- B. Ardeshir B K Dubash

13. Which medal has PV Sindhu won in Asia Badminton Championship?
A. Silver
B. Gold
C. Bronze
D. None of these

Ans:- C. Bronze

14. In which European country has India opened its new mission?
A. France
B. Lithuania
C. Poland
D. None of these

Ans:- B. Lithuania

15. Who has become the advisor of ‘Indifi Technologies’?
A. Vijay Sampla
B. Vishakha Mulye
C. Rajnish Kumar
D. None of these

Ans:- C. Rajnish Kumar

Also Read:-

Current Affairs January 2022
Current Affairs February 2022
Current Affairs March 2022
Current Affairs April 2022

2 May 2022 Current Affairs

1. When has ‘International Labor Day’ been celebrated?
A. 29 April
B. 01 May
C. 30 April
D. None of these

Ans:- B. 01 May

2. Who has topped the recently released Asia Pacific Head Office Rental Index?
A. Tokyo
B. Singapore
C. Hong Kong
D. None of these

Ans:- C. Hong Kong

3. Which Indian film actress has been included as a jury member of the 75th Cannes Film Festival?
A. Kriti Sanon
B. Deepika Padukone
C. Alia Bhatt
D. None of these

Ans:- B. Deepika Padukone

4. Where will the 12th Ministerial Conference of WTO be organized?
A. Paris
B. Istanbul
C. Geneva
D. None of these

Ans:- C. Geneva

5. Where have 12 national highway projects worth Rs 8000 crore been inaugurated?
A. Kanpur
B. Hyderabad
C. Ahmedabad
D. None of these

Ans:- B. Hyderabad

6. Who has organized a national-level logistics seminar ‘Logism Air 2022’?
A. IAF
B. DRDO
C. ISRO
D. None of these

Ans:- A. IAF

7. Recently ‘Tarsame Singh Saini’ has passed away, who was he?
A. Writer
B. Journalist
C. Singer
D. None of these

Ans:- C. Singer

8. Where has an ambulance service for sick and injured cows been inaugurated?
A. Baroda
B. Dibrugarh
C. Ahmedabad
D. None of these

Ans:- B. Dibrugarh

9. Who has inaugurated the ‘Semicon India Conference 2022’?
A. Narendra Modi
B. Amit Shah
C. Rajnath Singh
D. None of these

Ans:- A. Narendra Modi

10. Where will the Quad Leaders Summit 2022 be held?
A. Beijing
B. Tokyo
C. New Delhi
D. None of these

Ans:- B. Tokyo

11. Which district has become the first district in India to cover 100% of the households under the ‘Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana’?
A. Churu
B. Ballia
C. Samba
D. None of these

Ans:- C. Samba

12. Who has written the book ‘Let Me Say It Now’?
A. Satya Easwaran
B. Rakesh Maria
C. Vishwas Patel
D. None of these

Ans:- B. Rakesh Maria

13. What has been renamed Miyan ka Bada railway station in Rajasthan?
A. Atal Station
B. Kalyan Station
C. Mahesh Nagar Halt
D. None of these

Ans:- C. Mahesh Nagar Halt

14. Which university has topped the recent Times Higher Education Impact Rankings 2022?
A. Western University
B. Western Sydney University
C. Arizona State University
D. None of these

Ans:- B. Western Sydney University

15. Who has become the new MD & CEO of ‘Future Generali India Life Insurance’?
A. Vijay Sampla
B. Vishakha Mulye
C. Bruce de Broize
D. None of these

Ans:- C. Bruce de Broize

3 May 2022 Current Affairs

1. When is ‘World Tuna Day’ celebrated?
A. 01 May
B. 02 May
C. 30 April
D. None of these

Ans:- B. 02 May

2. Which country has recently banned the export of both crude and refined palm oil?
A. Japan
B. Singapore
C. Indonesia
D. None of these

Ans:- C. Indonesia

3. Who inaugurated the second Khelo Masters Games?
A. Narendra Modi
B. Anurag Thakur
C. Piyush Goyal
D. None of these

Ans:- B. Anurag Thakur

4. Which country’s landscape garden ‘Sitio Burle Marx’ has got the status of a UNESCO World Heritage Site?
A. France
B. Turkey
C. Brazil
D. None of these

Ans:- C. Brazil

5. Which state’s education board has banned three books of Sikh history?
A. Haryana
B. Punjab
C. Himachal Pradesh
D. None of these

Ans:- B. Punjab

6. Who has taken over as the 34th ‘Foreign Secretary’ of India?
A. Vinay Mohan Kwatra
B. Suman Bery
C. BS Raju
D. None of these

Ans:- A. Vinay Mohan Kwatra

7. Where has the first ‘Kerala Olympic Games’ started?
A. Kochi
B. Palakkad
C. Thiruvananthapuram
D. None of these

Ans:- C. Thiruvananthapuram

8. Which state’s cabinet has approved the gene bank project?
A. Gujarat
B. Maharashtra
C. Telangana
D. None of these

Ans:- B. Maharashtra

9. Which state government has amended the ‘Industrial Investment Policy’?
A. Himachal Pradesh
B. Rajasthan
C. Maharashtra
D. None of these

Ans:- A. Himachal Pradesh

10. Recently on which river 540 MW Kwar hydroelectric project has been approved in Kishtwar district of Jammu and Kashmir?
A. Indus River
B. Chenab River
C. Jhelum River
D. None of these

Ans:- B. Chenab River

11. The Central Government has announced to celebrate Ujjwala Diwas on which day for ‘Clean Fuel Better Life’?
A. 02 May
B. 30 April
C. 01 May
D. None of these

Ans:- C. 01 May

12. Who has been appointed as the first Chief Technology Officer of the CIA?
A. Satya Easwaran
B. Nand Mulchandani
C. Vishwas Patel
D. None of these

Ans:- B. Nand Mulchandani

13. Which has become the first public bank to go live on the account aggregator ecosystem?
A. HDFC Bank
B. ICICI Bank
C. Union Bank of India
D. None of these

Ans:- C. Union Bank of India

14. Recently, the Chhattisgarh government has increased the dearness allowance of employees by what percentage?
A. 03%
B. 05%
C. 04%
D. None of these

Ans:- B. 05%

15. Who has been appointed as the new chairperson of ‘CBDT’?
A. Vijay Sampla
B. Vishakha Mulye
C. Sangeeta Singh
D. None of these

Ans:- C. Sangeeta Singh

Share with:

Free Online Learning Platform where you can Learn English Grammar, Spoken English, Application writing, Letter writing, Essay writing, English Literature MCQ.

Leave a Comment