The Pace for Living

The Pace for Living Objective Questions are very important for exam point of view for all those candidates who are going to appear in objective type is written examinations and who want to know more about Class 10th English Literature. Check English literature objective multiple choice question answers on The Pace for Living English Literature.

The Pace for Living Objective Questions

1. The pace for Living is written by …….
A. aung San Suu Kyi
B. Toni Morrison
C. R.c Hutchinson
D. Satyajit Ray

Ans:- D. R.C Hutchinson

2. Where did the writer of ‘ The Pace for Living ’ watch the play?
A. Dubai
B. Dublin
C. Delhi
D. London

Ans:- D. London

3. R.c Hutchinson was …………
A. American Novelist
B. British Novelist
C. French Novelist
D. Italian Novelist

Ans:- B. British Novelist

4. The main character in “ Pace for Living”, which the author saw was a/an …….. corn merchant.
A. elderly
B. handicapped
C. young
D. diabetic

Ans:- A. elderly

5. The author admits that quick travel does not give the traveller the real ……. of travel.
A. pains
B. pleasure
C. living
D. holiday

Ans:- B. pleasure

6. In “ The Pace for Living ”, the writer captures the agony of …….. man.
A. modern
B. Ancient
C. future
D. uncivilized

Ans:- A. modern

7. Where the author saw a play in which a corn merchant was the chief character?
A. Budapest
B. Milan
C. Dublin
D. Canterbury

Ans:- C. Dublin

8. Who was cheating the corn – merchant?
A. His Son
B. His Nephew
C. His daughter
D. His Wife

Ans:- B. His Nephew

9. Who did like fast travelling?
A. The corn – merchant
B. the wife of corn – merchant
C. The author
D. None of these

Ans:- C. The Author

10. Who didn’t dislike the rapid movement of life?
A. Corn – merchant
B. Nephew of corn merchant
C. The author
D. Wife of corn – merchant

Ans:- C. The Author

11. Which word in the passage stands for worship?
A. Adore
B. Esprit
C. Despair
D. Escapiert

Ans:- A. Adore

12. Which tribe did the author belong to?
A. Fast thinkers
B. Slow thinkers
C. Steady thinkers
D. None of these

Ans:- B. Slow thinkers

13. How many girls were in the film?
A. Two
B. Three
C. Four
D. Five

Ans:- B. Three

14. The main character in the play which the author saw was a/an ……… corn merchant.
A. elderly
B. handicapped
C. young
D. diabetic

Ans:- A. elderly

15. Slow thinkers have a disadvantage when it comes to earning a ……….
A. car
B. factory
C. living
D. holiday

Ans:- C. living

Read More:- English Class 10th
Gillu
Acceptance Speech
The Pace for Living
Me and The Ecology Bit
What is Wrong With India Films

Share with:

Free Online Learning Platform where you can Learn English Grammar, Spoken English, Application writing, Letter writing, Essay writing, English Literature MCQ.

3 thoughts on “The Pace for Living”

Leave a Comment